Gluteenittomat puolukka-valkosuklaamuffinit

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
1 kananmuna
1 dl sokeria
100 g margariinia
2 rkl sokerijuurikashiutaleita
1 dl riisijauhoa
1 dl maissitärkkelystä
1 tl vanilliinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
1,5 dl puolukoita
Pinnalle valkosuklaata

8-10 kpl

Sekoita kananmuna, sokeri ja sulatettu margariini keskenään. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Voit ensin hieman hienontaa sokerijuurikashiutaleita kämmenten välissä. 
Lisää kuivat aineet ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Lisää puolukat muffinien pinnalle. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. 
Anna muffinien jäähtyä.

Paloittele suklaa pieniksi paloiksi astiaan ja sulata mikrossa. Kuumenna miedolla teholla 15 sekunnin sykäyksin. Sekoita välillä. 
Koristele muffinit tekemällä muffinien päälle raitoja valkosuklaasta.

Vink! Kuvassa puolukoiden tilalla on karpaloita. Voit halutessasi käyttää muffineissa erilaisia marjoja (puolukoita, mustikoita, vadelmia, viinimarjoja jne.)

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.