Nopea gluteeniton kinkkupiirakka
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | vettä |
| 1 tl | psylliumkuorijauhetta |
| 1 dl | juoksevaa margariinia |
| 2 | kananmunaa |
| 200 g (1 rasia) | tuorejuustoa (maustamaton tai aurinkokuivattu tomaatti) |
| 350 g | kinkkurouhetta |
| 1 | paprika |
| 1 | (puna)sipuli |
| 3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| ½ tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippurirouhetta |
| Pinnalle: | |
| 2 dl | juustoraastetta |
Sekoita psylliumkuorijauhe veteen ja anna turvota 10 minuuttia. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli. Sekoita vesi-psylliumseoksen joukkoon juokseva margariini, kananmunat, tuorejuusto, kinkkurouhe, paprikakuutiot ja hienonnettu sipuli. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ripottele juustoraastetta piirakan pinnalle ja jatka kypsentämistä, kunnes juusto on sulanut.
Vinkki: Voit käyttää kinkkurouheen tilalla myös saman määrän savukalaa!
Resepti ja kuva: Sari Hautamäki, Seinäjoen seudun keliakiayhdistys

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton italialainen polentapiirakka
-
Arkiruokaa Gluteenittomat broileripihvit
-
Kakut Gluteeniton Unelman pehmeä kirsikkatorttu
-
Kakut Gluteeniton kurpitsakääretorttu
-
Gluteeniton Nizzan salaatti uunissa