Gluteenittomat pähkinäiset suklaakuppikakut
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| n. 250 g (¾ prk) | pähkinäkaakaolevitettä |
| 3 | kananmunaa |
| 2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| Kuorrute: | |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 100 g (1/4 prk) | pähkinäkaakaolevitettä |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
14 kpl normaalikokoisia muffineja
Sekoita keskenään kulhossa pähkinäkaakaolevite ja kananmunat. Lisää taikinaan jauhoseos pienissä erissä sekoittaen.
Annostele taikina muffinivuokiin.
Paista leivonnaiset 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä.
Valmista kuorrute: Sulata suklaa kulhossa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Sekoita seosta välillä.
Lisää pähkinäkaakaolevite ja tuorejuusto suklaan sekaan ja vatkaa tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Pursota kuorrute muffinien päälle ja ripottele pinnalle koristeita.
Resepti: Marjo Jokinen
Kuva: Sonja Tuomi

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka
-
Leivät Gluteenittomat pupusämpylät
-
Kakut Gluteeniton runeberginkääretorttu
-
Kakut Gluteeniton Runeberginkakku
-
Jälkiruoat Gluteeniton sitruuna-marenkitorttu