Gluteeniton Rocky road
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | tummaa suklaata* |
| 100 g | vaahtokarkkeja |
| 1 dl | kokonaisia, kuorellisia manteleita |
| 1 dl | kokonaisia hasselpähkinöitä |
| 1 dl | kuivattuja karpaloita |
| 100 g | gluteenittomia joulupipareita |
| Päälle: | |
| ½ dl | kokonaisia hasselpähkinöitä |
| ½ dl | kokonaisia, kuorellisia manteleita |
| 50 g | vaahtokarkkeja |
| 50 g | gluteenittomia joulupipareita |
Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon. Kuumenna suklaa mikrossa matalalla teholla lyhyissä jaksoissa. Sekoita seosta pienin väliajoin.
Leikkaa vaahtokarkit saksilla noin 1 × 1 cm kokoisiksi paloiksi. Hienonna mantelit ja pähkinät veitsellä isohkoiksi paloiksi. Lisää sulatetun suklaan joukkoon vaahtokarkit, mantelit, pähkinät ja karpalot. Murustele joukkoon joulupiparit. Sekoita tasaiseksi.
Lisää ja tasoita seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 26 x16 cm). Koristele pinta edelleen täytteen aineksilla. Anna jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
Leikkaa jähmettynyt levy paloiksi veitsellä. Vinkki! Kuumenna keittiöveitsi kuuman veden alla. Kuivaa veitsi ja leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Vinkit!
Pähkinöiden sijaan voit käyttää esimerkiksi popcornia, kuivattuja hedelmiä, rusinoita, paloiteltuja, kuivattuja luumuja jne.
Tässä ohjeessa käytetään tummaa suklaata, mutta herkkuun käy yhtä hyvin myös gluteeniton valkosuklaa ja maitosuklaa.
* Muistathan varmistaa, että suklaa on gluteenitonta tai jos suklaassa on ”saattaa sisältää vehnää/ohraa/ruista/gluteenia” -merkintä, niin niitä voi halutessaan käyttää satunnaisesti pienen määrän eli enintään kaksi kertaa kuukaudessa kourallisen verran.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat torttukupit
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton fudge
-
Jälkiruoat Gluteeniton Daim-piiras
-
Kakut Gluteeniton puolukkapiparkakku
-
Jälkiruoat Gluteenittomat puolukka-vaniljakierteet