Gluteeniton tomaattinen lihapullapasta
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| Tomaattikastike: | |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 | sipuli |
| 2 | valkosipulin kynttä |
| 2 tlk (à 400 g) | tomaattimurskaa |
| 4 dl | kuumaa vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | oreganoa |
| ½ tl | chilijauhetta |
| ripaus | mustapippurirouhetta |
| Lihapullat: | |
| 400 g | naudan jauhelihaa |
| ½ tl | suolaa |
| ½ tl | paprikajauhetta |
| ripaus | mustapippurirouhetta |
| Lisäksi: | |
| 200 g | gluteenitonta spagettia |
Valmista tomaattikastike: Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy isohkossa kattilassa. Lisää sipulit. Kuullota hetki. Lisää tomaattimurska, kuuma vesi ja mausteet. Keitä kannen alla lihapullien valmistamisen ajan.
Valmista lihapullat: Mausta jauheliha. Pyörittele taikinasta lihapullia (16 kpl) vedellä kostutetuin käsin. Tiputa lihapullat varovasti kastikkeeseen niin, että ne ovat kastikkeen peitossa. Keitä hiljalleen 5 minuuttia.
Lisää kattilaan gluteeniton spagetti erissä. Jatka kypsennystä kannen alla noin 10–15 minuuttia. Sekoita välillä kevyesti.
Vinkki! Valmista tämä pasta vieläkin nopeammin käyttämällä valmiita gluteenittomia lihapullia.

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton poke bowl
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton pinaattipiirakka
-
Muut leivät Gluteenittomat sämpylät
-
Pääruoat Gluteeniton intialainen linssikeitto
-
Pääruoat Gluteeniton hapanimeläpossu