Gluteeniton pinaattipiirakka

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Piirakan pohja:
180 g Semper Karkea Jauhoseosta (3 dl)
1/2 dl öljyä
3/4 dl kylmää vettä
1/2 tl suolaa
1 pieni munanvalkuainen
Muna-maitoseos:
2 dl maitoa
1 dl kermaa
3 munaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Piirakan päälle:
2 suurta kourallista pinaatinlehtiä
2 dl juustoraastetta (pitkään kypsytettyä juustoa)

 

Laita uuni lämpenemään 200°C:een. 

Sekoita taikinan ainekset kulhossa puuhaarukalla tai sormin tasaiseksi taikinaksi. 

Painele taikina pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm. 

Paista piirakkapohjaa n. 10 minuuttia. 

Vatkaa maito, kerma, muna, suola ja pippuri seokseksi. 

Kuumenna pinaatti paistinpannulla voissa tai öljyssä nopeasti niin, että siitä tulee pehmeää. 

Lisää pinaatti sekä juustoraaste piirakkapohjan päälle ja kaada muna-maitoseos päällimmäiseksi. 

Paista uunin keskitasolla vielä n. 25 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea. 

 

Vinkki! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista, niin se on helpompi leikata paloiksi.

 

Kaupallinen yhteistyö: Semper

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.