Gluteenittomat bagelit
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
8 kpl | |
2 ½ dl | vettä |
25 g | hiivaa |
1 ½ tl | psylliumkuorijauhetta |
1 tl | suolaa |
1 rkl | sokeria |
½ dl | gluteenittomia kauraleseitä |
1 dl | riisijauhoa |
2 ½ - 3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 rkl | öljyä |
Keittämiseen: | |
1l | vettä |
1 rkl | suolaa |
Pinnalle: | |
seesamin- ja unikonsiemeniä |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää lopuksi öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.
Muotoile taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä. Jaa tanko 8 osaan ja pyöritä palat pullan muotoisiksi. Tee jauhotetulla sormella reikä pullien keskelle ja pyörittele rinkeliksi. Kohota bageleita 15 minuuttia.
Keitä bageleita molemmin puolin noin 1 minuutti suolalla maustetussa vedessä. Nosta bagelit varovasti reikäkauhalla leivinpaperin päälle pellille. Ripottele siemeniä bageleiden pinnalle.
Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes bagelit ovat kauniin ruskeita. Halkaise jäähtyneet bagelit ja täytä ne esimerkiksi tuorejuustolla, kylmäsavulohella ja rucolalla.
Gluteenittomasti - Hapanleivästä sacherkakkuun -keittokirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteeniton jouluinen puolukkaleipä
-
Muut leivät Anna-Kaisan gluteeniton vuokaleipä
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat macaron-leivokset
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)