Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Pohja:
3 ¼ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 ¼ dl sokeria
0,6 dl ruokaöljyä
2 ¼ dl keitettyä, lämmintä kahvia
1 rkl valkoviinietikkaa
Suklaa-kookos-ganache:
120 g tummaa maidotonta suklaata
1,3 dl kookoskermaa

Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe, vaniljasokeri, ruokasooda ja suola.
Sekoita toisessa kulhossa sokeri, ruokaöljy, kahvi ja valkoviinietikka. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjalle.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä täysin ennen suklaa-kookos-ganachen lisäämistä.

Valmista suklaa-kookos-ganache: Lämmitä kookoskerma kattilassa. Lisää pilkottu suklaa lämpimän kerman joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi. Anna ganachen jäähtyä noin 15- 20 minuuttia jääkaapissa.

Levitä ganache tasaisesti kakun pinnalle. Koristele kakku raastamalla tummaa, maidotonta suklaata kakun pinnalle.

Koristeluun voit käyttää myös esimerkiksi kookoshiutaleita tai tuoreita marjoja.

Kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.