Baklava

Valmistusaineet

10 kpl
riisipaperiarkkeja
150 g
margariinia
Täyte:
200 g
mantelirouhetta
100 g
hasselpähkinärouhetta
2 dl
sokeria
2 rkl
kanelia
½ tl
jauhettua neilikkaa
Siirappi:
1
sitruunan mehu
2 ½ dl
sokeria
3 dl
vettä
1 dl
hunajaa
Pinnalle:
pistaasipähkinää

Sekoita manteli- ja pähkinärouhe, sokeri, kaneli ja neilikka kulhossa. Liota riisipaperiarkkeja hetki haaleassa vedessä, jotta ne pehmenevät.

Voitele riisipaperien mallinen uunivuoka. Peitä pohja liotetuilla (1–2 kpl/kerros) riisipaperiarkeilla ja voitele ne margariinilla. Levitä manteliseoksesta levylle. Laita päälle riisipaperiarkkeja, voitele rasvalla ja lisää päälle manteliseosta. Kokoa 5–6 kerrosta. Laita päällimmäiseksi riisipaperikerros ja voitele se margariinilla.

Laita vuoka jääkaappiin 1 tunniksi.

Leikkaa baklava terävällä veitsellä varovasti pieniksi neliöiksi. Paista 175- asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Keitä hunajasiirappi hiljalleen noin 20 minuuttia niin, että puolet siirapista on haihtunut. Kaada siirappi kypsän baklavan päälle vähissä erin niin, että kakku imee kaiken siirapin.

Anna vetäytyä jääkaapissa 2 tuntia ennen tarjoamista.

Koristele pistaasipähkinöillä. 

Resepti: Kokkaa maailman makuja -keittokirja

Tilaa keittokirja!