Gluteenittomat blinit

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
3 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 2 tuntia huoneenlämmössä.

Lisää taikinaan ennen paistamista kuuma maito, suola, voisula ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita taikinaan viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Tarjoa blinit smetanan, punasipulin ja mädin tai kylmäsavustetun lohen kanssa.

Kuva: Studio Sami Helenius Oy
Gluteenittomasti - Kokkaa maailman makuja -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!

 

 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.