Jäätelökakku

Valmistusaineet

Pohja:
150 g
gluteenittomia suklaakeksejä
75 g
margariinia
Täyte:
1 l
suklaajäätelöä
1 l
vaniljajäätelöä
Marjakastike:
3 dl
mustaherukoita, vadelmia tai mansikoita
½ dl
sokeria
Koristeeksi:
hedelmiä ja marjoja

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle pohjan kokoinen pala. Hienonna keksit monitoimikoneella murusiksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele keksimurut irtopohjavuoan pohjalle.

Painele marjat siivilän läpi soseeksi ja mausta sokerilla.

Laita molemmat jäätelöt omaan kulhoon ja anna niiden hetki sulaa huoneenlämmössä. Vatkaa molemmat jäätelöt pehmeiksi sähkövatkaimella. Painele jäätelöt lusikalla kerroksittain pohjan päälle. Kaada pinnalle marjakastike.

Pakasta kakku ja kun se on kovettunut irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.

Resepti: Marjo Jokinen, Kuva: Sami Helenius

 

Vinkki: Käytä kakussa eri jäätelömakuja ja koristele vaihdellen esimerkiksi gluteenittomilla kekseillä tai vaahtokarkeilla.