Gluteeniton joulumysli
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 2 dl | erilaisia pähkinöitä rouhittuna |
| 1 dl | pellavansiemenrouhetta |
| 1 dl | auringonkukansiemeniä |
| 3 rkl | hunajaa |
| 3 rkl | öljyä |
| 2 tl | piparkakkumaustetta |
| 1 dl | rusinoita |
| 2 dl | kuivattuja karpaloita tai puolukoita |
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin lukuun ottamatta piparkakkumaustetta, rusinoita ja kuivattuja marjoja.
Levitä seos leivinpaperin päälle pellille. Paahda seosta 200 -asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Sekoita muutaman kerran paahtamisen aikana. Jäähdytä ja sekoita joukkoon piparkakkumauste, rusinat ja marjat. Lusikoi mysli puhtaaseen purkkiin.
Vinkit! Voit korvata kaurahiutaleet samalla määrällä tattarihiutaleita.
Voit myös antaa joulumyslin lahjaksi; kokoa kuivat ainekset purkkiin kerroksittain.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Leivät Gluteeniton pataleipä
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukka-vispipuuro
-
Pääruoat Gluteeniton sosekeitto porkkanalaatikosta
-
Kakut Gluteeniton suklaa-mansikkakakku (vegaaninen)
-
Pääruoat Gluteenittomat paahdetut ruusukaalit