Gluteeniton pataleipä

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
4 ½ dl gluteenitonta kaurajauhoa
3 3/4 dl tattarijauhoa
1 ½ dl auringonkukansiemeniä
1 ½ dl kokonaisia hasselpähkinöitä
1 ½ tl kuivahiivaa
3 tl psylliumkuorijauhetta
1 ½ tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta
6 dl vettä
Voiteluun: öljyä

Yhdistä kulhossa jauhot, auringonkukansiemenet, pähkinät, kuivahiiva, psylliumkuorijauhe ja suola. Lisää porkkanaraaste reilusti kädenlämpöiseen (noin 42 astetta) veteen. Lisää jauhoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla kulhossa huoneenlämmössä yön yli.

Kumoa taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile pyöreäksi leiväksi. Anna leivän kohota uudelleen pöydällä noin 30 minuuttia. 

Laita kohoamisen aikana kannellinen, tyhjä valurautapata (halkaisija noin 20 cm) 225-asteiseen uuniin. Ota kuuma pata uunista ja sipaise padan pohjalle ja reunoille hieman öljyä. Nosta kohonnut leipä pataan. Sulje pata kannella ja nosta uuniin.

Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota padan kansi pois ja alenna uunin lämpötila 200-asteeseen. Jatka leivän paistamista vielä noin 15 minuuttia. 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.