Gluteenittomat korvapuustit
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 2 tl | psylliumkuorijauhetta |
| 1 | kananmuna |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 75 g | margariinia tai voita |
| noin 7 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| Täyte | |
| 50 g | margariinia |
| 0,5 dl | sokeria |
| 1 rkl | kanelia |
| Voiteluun | kananmunaa |
| Pinnalle | raesokeria |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista 4 dl. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti.
Lisää loput jauhot ja sekoita käsin taikinaan.
Kauli taikina noin 35x40 cm:n kokoiseksi levyksi hyvin jauhotetulla alustalla. Voitele levy pehmeällä margariinilla ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta 3 cm ja kapeammalta 1 ½ cm:n paksuisia.
Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä lähes pohjaan asti.
Kohota leivinpaperin päällä pellillä noin 30 minuutin ajan. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto


Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat pullat
-
Jälkiruoat Gluteenittomat pullatötteröt
-
Jälkiruoat Gluteeniton tikkupulla
-
Pullat Gluteenittomat korvapuustit
-
Kakut Gluteeniton unelmatorttu