Gluteeniton tikkupulla

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 ½ tl psylliumkuorijauhetta
1 kananmuna
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 g margariinia tai voita
5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (ei sisällä psylliumkuorijauhetta)

Tee tikkupullataikina valmiiksi jo kotona. 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja 3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta.
Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti. Sekoita loput jauhot käsin vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu rasva.

Leivo taikinasta noin 20 sentin mittaisia, sormenpaksuisia pötköjä.
Ota taikinasta pieniä paloja ja pyörittele niistä noin 20 cm:n mittaisia, sormenpaksuisia pötköjä. Kieritä pötkö nuotiotikun ympärille. Jätä kierrosten väliin turpoamisvaraa. 
Paista pulla hiilloksella riittävän etäällä liekeistä, ettei se pala. Pulla on kypsä, kun se irtoaa tikusta. helposti.
Voit voidella valmiin tikkupullan voilla ja ripotella sokeria pinnalle. 
Ota mukaan vähän gluteenittomia jauhoja, jotta pullien kietominen paistotikun ympäri onnistuu.

Vinkki! Valmista tikkupullat valmiista gluteenittomasta pakastepullataikinasta. Sulata ohjeen mukaan. 

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.