Rouheiset gluteenittomat sämpylät

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
500 g Semper Karkeaa jauhoseosta, säästä 2 rkl leivontaan
4 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1 rkl hunajaa

Laita uuni lämpenemään 230 °C:seen. 

Liuota hiiva lämpimään (37°C) veteen kulhossa. 

Lisää öljy, suola, hunaja ja Semperin Karkea jauhoseos. Sekoita yleiskoneella tai vatkaimen taikinakoukulla tasaiseksi n. 4 minuutin ajan. 

Kostuta kädet kylmällä vedellä ja muotoile taikinasta 10 sämpylää. 

Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna niiden kohota liinan alla vedottomassa paikassa n. 25 minuuttia. 

Sirottele sämpylöiden päälle vähän jauhoa ja tee viilto pintaan. 

Paista uunin keskitasossa 230 °C:ssa n. 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä.  

 

Vinkki! Haluatko tehdä maailman maistuvimpia sämpylöitä? Lisää taikinaan myös hieman pähkinärouhetta tai siemeniä. 

 

Kaupallinen yhteistyö: Semper

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.