Gluteenittomat rouheiset juuressämpylät

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Paahdetut juurekset:
150 g palsternakkaa
200 g porkkanaa
½–1 tl suolaa
1 dl öljyä
Taikina:
5 dl kylmää vettä
50 g hiivaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 dl tattarilesettä
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
6 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Voiteluun: kananmunaa
Pinnalle: tattarileseitä

20 kpl

Viipaloi hyvin pestyt tai kuoritut juurekset uunivuokaan tai pellille. Pyörittele juurekset öljyssä ja suolassa.

Paahda juurekset 225-asteisessa uunissa noin 2030 minuuttia, kunnes juurekset ovat saaneet pintaa hieman väriä ja ovat pehmeitä. Painele juureksia kulhossa öljyineen niin, että ne soseutuvat.

Lisää joukkoon kylmä vesi ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää muut aineet ja vatkaa taikinaa sähkövatkaimella muutama minuutti.

Nostele lusikoiden avulla taikinakekoja leivinpaperin päälle pellille. Muotoile pitkulaisia sämpylöitä jauhotetuin käsin. Kohota sämpylöitä 15 minuuttia.

Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle tattarileseitä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki! Juurekset antavat sämpylöihin upeasti lisämakua. Juuresraaste itsessään sisältää paljon nestettä ja sämpylät eivät jaksa kohota hyvin. Paahtamalla juurekset saa sämpylöihin makua paljon enemmän ja ylimääräinen neste haihtuu pois.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.