Keliakialiitto kouluttaa
Keliakialiitto kouluttaa ravintoloiden ja kahviloiden ammattilaisia gluteenittomuuteen liittyvistä asioista.
Keliakialiitto järjestää hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattilaisille maksuttomia koulutuksia verkossa. Vuoden 2023 aikana järjestetään kuusi verkkoluentoa eli webinaaria.
Webinaareihin pitää ilmoittautua viimeistään webinaaripäivänä kello 10 mennessä. Webinaarit tallennetaan ja tallennelinkki lähetetään sähköpostilla jokaiselle webinaariin ilmoittautuneelle. Tallenne on linkin kautta katsottavissa kolmen viikon ajan. Näin voit katsoa webinaarin itsellesi sopivana ajankohtana webinaarin jälkeen, jos webinaarin esitysaika ei sovi sinulle. Linkin kautta webinaarin voi myös näyttää työkaverille tai esimerkiksi alan opiskelijoille. Webinaarit ovat maksuttomia.
Webinaarit alkavat klo 16 ja ne kestävät noin 50 minuuttia. Asiantuntijoiden osuuteen on varattu 30–40 minuuttia, jonka jälkeen on aikaa vastata osallistujien lähettämiin kysymyksiin. Kysymyksiä kulloinkin aiheena olevasta teemasta voi esittää etukäteen ilmoittautumislomakkeella sekä webinaarin aikana chatin eli keskustelualueen kautta. Etukäteiskysymyksiin, jotka on esitetty noin viikkoa ennen webinaaria, pyritään vastaamaan. Webinaareissa voi olla mukana myös kaupallista yhteistyötä.
Webinaari on verkkoluento, jota voit seurata kotikoneeltasi, läppäriltä, tabletilta tai vaikka älypuhelimelta. Seuraamiseen tarvitset toimivan, vähintään 10 Mb verkkoyhteyden.
Tiistaina 16.5. Näin onnistut gluteenittomassa hiivaleivonnassa
Mm. leivonnassa käytettävillä gluteenittomilla jauhoilla on vaikutusta lopputulokseen. Webinaarissa annetaan vinkkejä, joiden avulla gluteeniton hiivaleivonnainen onnistuu. Näin saat tarjolle tuoretta gluteenitonta leipää ja pullaa, jota gluteeniton asiakkaasi arvostaa.
Ilmoittaudu Näin onnistut gluteenittomassa hiivaleivonnassa -webinaariin
Torstaina 7.9. Gluteeniton asiakas ravintolassa -Gluteenittomuuden ABC
Webinaarissa käydään läpi perusasioita gluteenittomasta ruokavaliosta ja keliakiasta. Mitä jokaisen ravitsemisalan ammattilaisen tulee tietää gluteenittomasta ruokavaliosta ja eri syistä, joiden vuoksi sitä noudatetaan? Miten tunnistaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle asiakkaalle soveltuvat tuotteet ja raaka-aineet? Miten voi toimia niin, että ruoka säilyy gluteenittomana asiakkaalle asti?
Ilmoittaudu Gluteeniton asiakas ravintolassa -webinaariin
Torstaina 12.10. Gluteeniton ruokailu turvallisesti -Täsmäwebinaari päiväkotien ja koulujen ruokaa jakaville henkilöille
Osalistutko ruoan jakeluun tai tarjollepanoon koulussa tai päiväkodissa? Osaatko toimia niin, että keittiöltä lähetetty ruoka pysyy gluteenittomana? Kun päivähoidossa tai koulussa on keliakiaa sairastava tai muusta syystä gluteenitonta tarvitseva lapsi ja nuori, on ruoan tarjoilussa oltava tarkkana. Vaikka ruoka tilataan keittiöltä gluteenittomana, on päiväkodissa tai koulussa ruokaa jakavien tiedettävä, kuinka varmistetaan annoksen gluteenittomuus. Webinaari tarjoaa tiiviin tietopaketin keliakiaan ja turvalliseen gluteenittomaan ruokailuun liittyen.
Webinaari on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen lastenhoitajille, sosionomeille, opettajille, erityisopettajille, päiväkodin johtajille, perhepäivähoitajille ja eri tehtävissä toimiville avustajille sekä laitos- ja päiväkotiavustajille sekä peruskoulun alakoulun opettajille. Myös näiden alojen opiskelijat opettajineen ovat ervetulleita.
Ilmoittaudu Gluteeniton ruokailu turvallisesti -webinaariin
Torstaina 30.11. Asiakkaana gluteeniton vegaani ja kasvisruokailija
Webinaarissa käydään läpi eri kasvisruokavaliot ja kerrotaan maitoa ja lihaa korvaavista tuotteista, jotka ovat gluteenittomia sekä annetaan vinkkejä kananmunan korvaamiseen ruoanvalmistuksessa.
Ilmoittaudu Asiakkaana gluteeniton vegaani ja kasvisruokailija -webinaariin
Kerromme webinaareista myös uutiskirjeissä. Jos et vielä saa kuusi kertaa vuodessa ilmestyvää, ravitsemisalan ammattilaisten uutiskirjettä, tilaa se tästä: Uutiskirje ravitsemisalan ammattilaislle
Kiinnostaisiko yritystäsi koulutus gluteenittomuuteen liittyen? Keliakialiiton ammattilaiset auttavat!
Räätälöidään juuri teidän tarpeisiinne sopiva koulutuskokonaisuus. Järjestämme myös räätälöityjä koulutuksia etäyhteyksillä.
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous koulutuksesta koulutus@keliakialiitto.fi.
Ravitsemisalan ammattilaisten koulutusilmoittautumisten, uutiskirjelistalle ilmoittautumisen ja ammattilaisille tehtyjen kyselyiden rekisteriseloste.