Tervetuloa Keliakialiiton koulutuksiin!
Keliakialiitto järjestää hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattilaisille maksuttomia verkkoluentoja. Lisäksi voit tilata meiltä juuri sinun yrityksesi tarpeisiin räätälöidyn koulutuksen, joka voidaan toteuttaa etäyhteydellä tai esimerkiksi yrityksen omissa tiloissa.
Verkkoluennot eli webinaarit
Järjestämme hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattilaisille maksuttomia verkkoluentoja, joita pitävät Keliakialiiton omat tai vierailevat asiantuntijat. Verkkoluentoa voit seurata kotikoneeltasi, läppäriltä, tabletilta tai vaikka älypuhelimelta. Seuraamiseen tarvitset toimivan, vähintään 10 Mb verkkoyhteyden.
Verkkoluentoihin pitää ilmoittautua viimeistään luentopäivänä kello 10 mennessä. Luennot tallennetaan ja linkki luentotallenteeseen lähetetään kaikkien ilmoittautuneiden sähköpostiin automaattisesti luennon jälkeen. Tallenne on linkin kautta katsottavissa kolmen viikon ajan. Näin voit katsoa verkkoluennon itsellesi sopivana ajankohtana luennon jälkeen, jos esitysaika ei sovi sinulle. Linkin kautta luennon voi myös näyttää työkaverille tai esimerkiksi alan opiskelijoille.
Verkkoluennot alkavat yleensä kello 16 ja ne kestävät noin tunnin. Asiantuntijoiden osuuteen on varattu 40–50 minuuttia, jonka jälkeen on aikaa vastata osallistujien lähettämiin kysymyksiin. Kysymyksiä kulloinkin aiheena olevasta teemasta voi esittää etukäteen ilmoittautumislomakkeella sekä luennon aikana chatin eli keskustelualueen kautta. Webinaareissa voi olla mukana myös kaupallista yhteistyötä.
Verkkoluennot vuonna 2025
Torstaina 20.11. Gluteeniton kaura ja vehnätärkkelys
Mietityttääkö sinua, miksi kaikki gluteenittomat asiakkaasi eivät syö ruokia tai leivonnaisia, joihin on käytetty gluteenitonta vehnätärkkelystä tai kauraa, vaikka aina sanotaan, että ne ovat raaka-aineita, jotka soveltuvat gluteenittomaan ruokavalioon? Tässä webinaarissa saat vastuksen siihen kysymykseen. Lisäksi webinaarissa käydään läpi, mitä on gluteeniton kaura ja millaiset kauratuotteet soveltuvat gluteenittomaan ruokavalioon (hiutaleet, jauhot, leseet ym. kuivatuotteet, kaurajuomat, - kermat, -välipalatuotteet) sekä mitä on gluteeniton vehnätärkkelys ja miten se eroaa nk. tavanomaisesta vehnätärkkelyksestä.
Ilmoittaudu Gluteeniton kaura ja vehnätärkkelys -webinaariin
Verkkoluennot vuonna 2026
Torstaina 26.2. Gluteenitonta kasvisruokaa – käytännön vinkit ammattikeittiöihin
Kasvis- ja vegaaniruokavaliot ovat yhä yleisempiä, ja myös monet gluteenitonta ruokavaliota noudattavat ovat kasvisruokailijoita. Tämä verkkoluento antaa uusimmat vinkit ja kertoo käytännön keinot valmistaa ja tarjota gluteenittomia kasvisruokia ja leivonnaisia.
Ilmoittaudu Gluteenitonta kasvisruokaa -käytännön vinkit ammattikeittiöihin webinaariin
Torstaina 21.5. Ruokalistamerkinnät selkeiksi -mitä eroa on allergeeni- ja erityisruokavaliomerkinnöillä
Allergeenit, erityisruokavaliot ja niiden merkinnät menevät helposti sekaisin, mutta asiakkaan näkökulmasta ero on ratkaiseva. Tällä verkkoluennolla käydään läpi, mitä laki edellyttää allergeenimerkinnöistä ja kerrotaan vinkit, miten erityisruokavaliot merkitään ruokalistalle oikein ja miten niistä viestitään selkeästi ja yksiselitteisesti asiakkaille.
Torstaina 1.10. Gluteenittomuus hallussa -tunnista, toteuta ja palvele turvallisesti
Tällä verkkolennolla käydään läpi perusasioita gluteenittomasta ruokavaliosta ja keliakiasta. Mitä jokaisen ravitsemisalan ammattilaisen tulee tietää gluteenittomasta ruokavaliosta? Miten voi tunnistaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle asiakkaalle soveltuvat tuotteet ja raaka-aineet ja toimia niin, että ruoka säilyy gluteenittomana asiakkaalle asti?
Torstaina 12.11. Erilaiset gluteenittomat asiakkaat -kasvava asiakasryhmä ravintoloissa ja kahviloissa
Ravintoloissa ja kahviloissa käy yhä useammin asiakkaita, jotka tarvitsevat gluteenittomia annoksia tai tuotteita. Kaikki eivät ole ruokavalion tarkkuudessa yhtä tarkkoja ja moni ravintola ja kahvila kokeekin gluteenitonta kysyvien asiakkaiden hyvän ja turvallisen palvelemisen haasteelliseksi. Mistä erot johtuvat ja miten ne vaikuttavat ravintolan tai kahvilan arkeen?
Tilauskoulutukset
Onko työyhteisössänne tarve ajantasaistaa ja vahvistaa henkilöstön gluteenitonta osaamista? Räätälöidään juuri teidän tarpeisiinne sopiva koulutuskokonaisuus joko etä- tai lähitoteutuksena. Organisaatiokohtainen koulutus mahdollistaa suuremmankin ryhmän osallistumisen koulutukseen samanaikaisesti myös eri organisaatioyksiköistä tai eri paikkakunnilta. Vaihtoehtoisesti voitte tilata myös pienemmälle ryhmälle suunnatun, tiiminne tarpeita parhaiten tukevan koulutuksen.
Kysy lisätietoja ja pyydä meiltä tarjous koulutuksesta koulutus@keliakialiitto.fi.