Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Anna-Kaisan gluteeniton vuokaleipä

Valmistusaineet

6 dl
vettä
1 rkl
psylliumkuorijauhetta
2 rkl
pellavansiemeniä
3 rkl
auringonkukansiemeniä
1,5 tl
suolaa
2 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1 pss
kuivahiivaa
3,5 dl
gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 dl
gluteenitonta tummaa jauhoseosta

Sekoita kädenlämpöiseen veteen psylliumkuorijauhe sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Täytä voideltu 1 ½ litran leipävuoka taikinalla. Kohota lämpimässä 20 minuuttia. Paista 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti.
Anna leivän jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.

Kuva: Antti Hallakorpi 
Hapanleivästä sacherkakkuun -keittokirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!