Anna-Kaisan vuokaleipä

Valmistusaineet

6 dl
vettä
1 rkl
psylliumkuorijauhetta
2 rkl
pellavansiemeniä
3 rkl
auringonkukansiemeniä
1,5 tl
suolaa
2 dl
kaurahiutaleita
1 pss
kuivahiivaa
3,5 dl
gluteenitonta jauhoseosta
3 dl
tummaa gluteenitonta jauhoseosta

Sekoita kädenlämpöiseen veteen psylliumkuorijauhe sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola ja kaurahiutaleet.

Yhdistä kuivahiiva ja jauhot keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan.

Täytä voideltu 1 ½ litran leipävuoka taikinalla. Kohota lämpimässä 20 minuuttia.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna leivän jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.

Hapanleivästä sacherkakkuun -keittokirja

Tilaa keittokirja!