Gluteeniton Daim-juustokakku
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 14 annosta | |
| Pohja: | |
| 75 g | margariinia tai voita |
| 175 g | gluteenittomia keksejä |
| Täyte: | |
| 4 | liivatelehteä |
| 4 dl | kuohukermaa |
| 600 g | vaniljatuorejuustoa |
| 200 g | Daim-suklaapatukoita rouhittuna |
| 1/2 dl | maitoa |
| Pinnalle: | |
| 1 dl | valmista kinuskikastiketta |
| 100 g | Daim-suklaapatukoita rouhittuna |
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 - 22 cm) pohjalle. Jauha monitoimikoneella keksit murusiksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa samalla vatkaimella tuorejuusto ja rouhitut Daim-patukat. Kuumenna ½ dl maitoa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet sekoittaen ne kuumaan maitoon. Lisää liivateseos tuorejuustoon samalla vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Irrota kakku vuoasta. Valuta kakun pinnalle ja reunoille kinuskikastiketta. Koristele rouhituilla Daim-paloilla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton jäädytetty Daim-kakku
-
Jälkiruoat Gluteeniton Daim-piiras
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton pääsiäisen sitruunakakku
-
Kakut Gluteeniton jäätelökakku
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku