Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Gluteeniton broilerinjauhelihakeitto

Valmistusaineet

4 annosta

Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.

5½ dl
vettä
1
kanaliemikuutio
5
kokonaista maustepippuria
6
keskikokoista perunaa (yleisperuna, keltainen pussi)
200 g
keittojuureksia pakasteena
½
keskikokoinen sipuli
300 g
broilerin jauhelihaa
1 rkl
ruokaöljyä
1 tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria rouheena
⅔ tl
paprikajauhetta

Laita vesi kiehumaan liedelle. Lisää veteen kanaliemikuutio ja maustepippurit.

Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi tai isohkoiksi lohkoiksi.
Kuori sipuli ja leikkaa kuutioiksi.
Lisää kiehuvaan kanaliemeen perunat ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää keittojuurekset.

Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää sille ruokaöljy. Lisää kuumalle paistinpannulle kuutioitu sipuli ja paista miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia. Lisää sipulin joukkoon broilerin jauheliha ja ruskista kypsäksi. Mausta melkein kypsä broilerin jauheliha mustapippurirouheella, paprikamausteella ja suolalla. Lisää lopuksi paistettu broilerin jauheliha perunoiden ja keittojuuresten joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä niin, että perunat ja kasvikset ovat kypsiä.
Lopuksi keittoon voi lisätä kuivattua persiljaa koristeeksi.

Vinkki: Keittoon kannattaa käyttää satokauden tuoreita kasviksia kesäaikaan, jolloin ne ovat edullisimmillaan.

Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto 
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden
Kokonaisrasva: 1,05 g
Rasvasta tyydyttynyttä: 0,27 g
Hiilihydraatit: 5,16 g
Suola: 0,49 g

Annoksen hinta

Neljän annoksen hinta yhteensä on alle 4 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.