Gluteeniton chili con carne naudanliha

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
1 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
200 g naudanjauhelihaa, 10 % rasvaa
½ tl mustapippurirouhetta
1 tl chilijauhetta
⅔ dl tomaattisosetta
3 dl tomaattimurskaa
½ lihaliemikuutio
½ tl suolaa
½ rkl sokeria
230 g kidneypapuja säilykkeenä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Laita paistinpannu lämpiämään liedelle ja lisää ruokaöljy ja sipuli. Paista sipulia miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia.
Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista kypsäksi. Mausta valkosipulilla, mustapippurilla ja chilijauheella.
Lisää pannulle tomaattisose ja tomaattimurska. Lisää suola ja sokeri. Lisää lopuksi pavut ja anna kiehahtaa. 

Jos kastike tuntuu liian ohuelta, anna sen kiehua hiljalleen kasaan noin 15–20 minuuttia.

Vinkki: Tarjoile täysjyväriisin kanssa tai tortillojen täytteenä.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

2,66 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,90 g

Hiilihydraatit:

8,61 g
Suola: 0,82 g


Annoksen hinta

Neljän annoksen hinta yhteensä on alle 4,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.