Gluteeniton jauhelihapizza

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Kastikkeen valmistaminen
2 valkosipulinkynttä
4 dl tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippurirouhetta
2 tl kuivattua oreganoa
Pohjan valmistaminen
2 ½ dl vettä
½ pss kuivahiivaa
1½ tl psylliumkuorijauhetta
⅓ tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
3½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
Täytteen valmistaminen
1 keskikokoinen sipuli
1 rkl ruokaöljyä
200 g naudanjauhelihaa, 10 % rasvaa
⅓ tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
1 tl kuivattua basilikaa
100 g kermajuustoa, 17% rasvaa

Kastikkeen valmistaminen:

Hienonna valkosipulit. Lisää valkosipulin kynnet ja tomaattimurska kattilaan. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurirouheella. Keitä 10–15 minuuttia. Lisää oregano ja laita kansi kattilan päälle ja anna maustua hetki.

Pizzapohjan valmistaminen:

Mittaa reilusti kädenlämpöinen eli noin 42-asteinen vesi kulhoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota muutama minuutti. Sekoita kuivahiiva yhteen desilitraan jauhoseosta, lisää ne kulhoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola, ruokaöljy ja loput jauhoseoksesta. Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperin päälle pellille. Muotoile jauhotetuin käsin pyöreiksi pizzoiksi leivinpaperin päällä. Peitä pizzapohjat leivinliinalla ja anna kohota 1520 minuuttia.

Täytteen valmistaminen: 

Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää ruokaöljy. Lisää kuumalle pannulle sipuli ja jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää mausteet. Nosta kypsä jauheliha pois liedeltä ja laita odottamaan pizzaan lisäämistä.
Pese ja leikkaa tomaatti viipaleiksi tai kuutioiksi.

Aseta tyhjä uunipelti uuniin ja laita uuni kuumenemaan tasalämmölle 250 asteeseen.

Levitä tomaattikastike pohjien päälle. Lisää jauheliha, tomaatti ja juustoraaste. Siirrä täytetty pizza leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista noin 10–15 minuuttia. Paista toinen pizza samoin. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa pizzat yhtä aikaa. Kiertoilmauunissa paistettaessa lämpötilan on 225 astetta.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

2,93 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

1,38 g

Hiilihydraatit:

14,49 g

Kuitu:

1,90 g
Suola: 0,63 g


Annoksen hinta

Kahden pizzan hinta yhteensä on alle 6 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.