Gluteeniton kasvislasagnette

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
Makaronien ja linssien valmistaminen:
5 dl vettä
2 ½ dl gluteenitonta tummaa makaronia
5 dl vettä
1 dl vihreitä linssejä
Tomaattikastikkeen valmistaminen:
1 rkl ruokaöljyä
½ sipulia
1 valkosipulinkynsi
¼ tl mustapippurirouhetta
2 tl kuivattua basilikaa
5 dl tomaattimurskaa
½ kasvisliemikuutio
2 tl sokeria
½ tl suolaa
Juustokastikkeen valmistaminen:
3 rkl juoksevaa margariinia
2 rkl gluteenitonta hienoa riisijauhoa
2 ½ dl kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa
60 g kermajuustoa 17% rasvaa
⅓ tl suolaa

Makaronien keittäminen: 

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen makaronit.
Anna makaronien kiehua noin 10 minuuttia.
Makaronien ei tarvitse olla täysin kypsiä, koska laatikko kypsyy vielä uunissa.
Kaada ylimääräinen vesi pois pastasta siivilää tai kattilan kantta apuna käyttäen.

Linssien keittäminen:

Mittaa linssit siivilään ja huuhtele hyvin juoksevalla vedellä. Mittaa vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja lisää huuhdellut linssit kiehuvaan veteen. Keitä linssejä noin 20 minuuttia. Kaada keitetyistä linsseistä ylimääräinen vesi pois ja jätä odottamaan tomaattikastikkeeseen lisäämistä.

Tomaattikastikkeen valmistaminen:

Kuori ja leikkaa sipuli pieneksi kuutioksi. Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää ruokaöljy. Lisää sipuli kuumalle pannulle. Paista miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia. Lisää pannulle valkosipuli, mustapippuri ja basilika. Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemikuutio, suola ja sokeri sekä lopuksi keitetyt linssit.

Juustokastikkeen valmistaminen:

Raasta juusto. Mittaa pinnoitettuun kattilaan juokseva margariini. Lisää joukkoon gluteeniton riisijauho ja sekoita. Anna kypsyä hetki. Jauhoseos ei saa ruskistua. Lisää joukkoon ruokakerma samalla koko ajan sekoittaen ja anna kastikkeen saostua. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon noin puolet juustoraasteesta ja suola.

Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 200 asteeseen.

Sekoita makaronit ja tomaattikastike keskenään ja laita vuokaan. Lisää päälle valkokastike ja loput juustoraasteesta. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia, kunnes lasagne saa kauniin ruskean paistopinnan.

Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

5,31 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

1,52 g

Hiilihydraatit:

12,96 g
Suola: 0,49 g


Annoksen hinta

4 annoksen hinta yhteensä on alle 4 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.