Gluteeniton kasvisosekeitto

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
1 sipuli
3 porkkanaa
6 perunaa (yleisperuna, keltainen pussi)
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g kukkakaalia pakasteena
⅓ tl mustapippuria rouheena
½ tl suolaa
2 ½ dl kasvirasvakermaa 15 % rasvaa

Kuori ja leikkaa kasvikset isohkoiksi paloiksi. Mittaa vesi kattilaan ja laita liedelle. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää liemikuutio kiehuvaan veteen. Lisää liemen joukkoon porkkanat, perunat ja sipuli. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon kukkakaali ja anna kasvisten kiehua kypsäksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää sosekeittoon mausteet ja kasvirasvakerma. Tarkista maku.

Vinkki: Kesäaikaan keitossa kannattaa hyödyntää tuoreita kasviksia. Tarjoile esimerkiksi keitetyn kananmunan tai raejuuston kanssa.

Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto 
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden
Kokonaisrasva: 3,48 g
Rasvasta tyydyttynyttä: 1,02 g
Hiilihydraatit: 4,82 g 
Suola: 0,24 g

Annoksen hinta

Neljän annoksen hinta keskimäärin on alle 3,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.