Gluteeniton one pot -pata soijasuikaleesta

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
Soijasuikaleiden kypsentäminen
6 dl vettä
3 dl soijasuikaleita
1 ½ rkl ruokaöljyä
1 valkosipulinkynsi
½ rkl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 ½ tl currya
⅓ tl paprikajauhetta
Kasvisten käsittely
7 perunaa (yleisperuna, keltainen pussi)
1 ½ porkkanaa
½ punasipuli
Liemen valmistaminen
2 ½ dl kasvirasvakermaa 15 % rasvaa
2 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
1 rkl omenaviinietikkaa
½ tl suolaa

Soijasuikaleiden kypsentäminen:

Mittaa kaikki mausteet eli paprikajauhe, curry, suola ja mustapippuri erilliseen astiaan. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää sinne soijasuikaleet. Keitä noin 10 minuuttia. Kaada soijasuikaleista pois ylimääräinen vesi. Laita paistipannu lämpenemään liedelle ja lisää kuumalle pannulle ruokaöljy ja soijasuikaleet. Paista soijasuikaleita niin kauan, että ne saavat kauniin ruskean pinnan. Lisää soijasuikaleiden joukkoon mausteseos, valkosipuli ja hunaja. Jatka paistamista vielä pieni hetki. Laita soijasuikaleet sivuun odottamaan pataan lisäämistä.

Kasvisten käsittely:

Kuori ja viipaloi perunat, porkkanat ja sipuli. Sekoita kaikki keskenään.

Liemen valmistaminen:

Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Mittaa kasvirasvakerma, omenaviinietikka ja suola kanaliemen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 200 asteeseen.

One pot -padan kokoaminen:

Voitele paistonkestävä vuoka ruokaöljyllä. Laita vuoan pohjalle noin puolet juureksista. Lisää juuresten päälle soijasuikaleet ja niiden päälle loput juurekset. Lisää lopuksi vuokaan liemi. Painele ruoan pintaa niin, että liemi kostuttaa kaikki kasvikset tasaisesti.

Paista pataa uunin keskiosassa tasalämmöllä 200 asteessa noin 45–60 minuuttia.

Vinkki: One pot -padasta saa maidottoman korvaamalla ruokakerman gluteenittomalla kaura- tai soija kasvisrasvavalmisteella. Tämän ruuan voi valmistaa paistamista vaille valmiiksi edellisenä päivänä ja paistaa vasta seuraavana. Etikka estää perunoita tummumasta säilytyksen ajan, kunhan muistat painella perunat hyvin nesteen joukkoon ennen ruoan jääkaappiin laittamista.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

 

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

3,05 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,92 g

Hiilihydraatit:

7,60 g
Suola: 0,51 g


Annoksen hinta

4 annoksen hinta yhteensä on alle 3,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.