Gluteeniton perunasose

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
1 l vettä
6 perunaa (yleisperuna, keltainen pussi)
2 dl kevytmaitoa
1 rkl margariinia, 60 % rasvaa
½ tl suolaa

Laita kattilaan kylmää vettä. Kuori perunat. Paloittele ne isoiksi lohkoiksi ja laita kylmän veden joukkoon kattilaan.

Kuumenna vesi ja perunat ja keitä kypsiksi noin 20–30 minuuttia. Kaada keitinvesi pois.

Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää joukkoon suola ja margariini. Kuumenna maito kattilassa tai mikrossa ja lisää se perunasoseen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi.

Vinkki: Perunasoseesta saat laktoositonta, kun korvaat maidon laktoosittomalla maidolla.

Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto 
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

1,88 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,66 g

Hiilihydraatit:

7,93 g
Suola: 0,43 g


Annoksen hinta

4 annoksen hinta yhteensä on alle 1 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.