Gluteeniton riisipuuro

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
2 dl vettä
2 dl täysjyväpuuroriisiä
5 dl kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa
5 dl vettä
1 tl suolaa

Kiehauta kaksi desilitraa vettä pinnoitetussa kattilassa ja lisää kiehuvan veden joukkoon puuroriisi. Anna kiehua niin kauan, että vesi on imeytynyt kokonaan riisiin. Lisää joukkoon ruokakerma ja loput vedestä, keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. 

Mausta puuro lopuksi suolalla.

Tarjoillaan kanelin ja sokerin tai marjakiisselin kanssa.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

6,77 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

2,12 g

Hiilihydraatit:

1,26 g
Suola: 0,66 g


Annoksen hinta

4 annoksen hinta yhteensä on alle 3 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.