Gluteeniton salsakastike

Valmistusaineet

12 annosta

Määrä Ainesosa
2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
2 rkl tomaattisosetta
1 valkosipulinkynsi
⅓ tl chilijauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl kuivattua korianteria
½ punainen paprika
6 tomaattia

Kuori ja leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi.

Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää kuumalle paistinpannulle ruokaöljy ja sipulit. Paista sipuleita miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia.

Lisää pannulle tomaattisose ja mausteet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Nosta paistinpannu pois liedeltä ja jätä jäähtymään.

Pese tomaatit ja paprika. Poista paprikasta siemenkota. Kuutioi tomaatti ja paprika pieniksi kuutioiksi.
Laita paprikat ja tomaatit kulhoon ja lisää joukkoon tomaattisose.

Tarkista maku maistamalla salsaa. Lisää tarvittaessa mausteita oman maun mukaan.

Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

0,78 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,12 g

Hiilihydraatit:

5,65 g
Suola: 0,91 g


Annoksen hinta

12 annoksen hinta yhteensä on alle 3 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.