Joulutortut (rahkavoitaikina)

Valmistusaineet

5 ½ dl
gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl
mantelijauhetta
1 rkl
psylliumkuorijauhetta
½ tl
leivinjauhetta
250 g
voita
1 tlk (250 g)
maitorahkaa
Voiteluun:
kananmunaa

Sekoita keskenään kuivat aineet. Nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää maitorahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi. 

Kaulitse taikina kahdessa tai kolmessa erässä hyvin jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla kakkuja ja laita täytettä kakkujen keskelle. Taita tortut kiinni puolikuun muotoon. Jos haluat tehdä tähden muotoisia torttuja, leikkaa taikinasta neliöitä, täytä ja taita tähden muotoon.

Voitele kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Ohjeesta tulee 30 kpl torttuja.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto