Gluteenittomat krutongit

Valmistusaineet

6 annosta

Määrä Ainesosa
200 g gluteenitonta leipää
3 rkl ruokaöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 tl kuivattua basilikaa
⅓ tl suolaa (oman maun mukaan)

Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 175 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
Sekoita ruokaöljy, hienonnettu valkosipuli, kuivattu basilika ja suola keskenään.

Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Sekoita öljymausteseos leipäkuutioiden joukkoon ja levitä kuutiot uunipellille.
Paahda uunin keskiosassa noin 10–15 minuuttia niin, että leipäkuutiot saavat kauniin ruskean värin.

Vinkki: Valmista krutonkeja leivistä, jotka ovat päässeet kuivahtamaan. Näin leipä ei mene hävikkiin.
Krutonkeja voi lisätä salaatteihin ja keittoihin. Ne tuovat hyvää kuitulisää gluteenittomaan ruokavalioon.

Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto 
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden
Kokonaisrasva:  9,07 g
Rasvasta tyydyttynyttä 1,26 g
Hiilihydraatit: 35,20 g
Ravintokuitu: 8,03 g
Suola: 1,65 

Annoksen hinta

Tämän ohjeen kokonaishinta on alle 1,50 euroa (laskennassa käytetty kaupasta ostettua runsaskuituista viipale leipään). Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.