Gluteenittomat lihapyörykät

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
1 sipulia
2 rkl ruokaöljyä
400 g naudan jauhelihaa, 10 % rasvaa
1 dl gluteenitonta perunakuitua
2 dl kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa
1 kananmuna
⅔ tl suolaa
½ tl mustapippuria rouheena
1 tl paprikajauhetta
½ tl maustepippuria jauhettuna
1 tl kuivattua persiljaa

Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Laita paistipannu lämpenemään liedelle ja lisää siihen ruokaöljy. Lisää sipulit kuumalle paistinpannulle ja paista miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia. Siirrä paistinpannu pois kuumalta levyltä ja jätä sipuli odottamaan murekemassaan lisäämistä.

Ota kulho murekemassan tekoa varten. Lisää kulhoon kasvirasvakerma, perunakuitu, mausteet ja sipuli. Sekoita kaikki tasaiseksi ja anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon kananmuna ja jauheliha. Vaivaa taikinaa niin, että murekemassasta tulee tasaista.

Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 200 asteeseen.

Pyörittele murekemassasta samankokoisia lihapullia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Murekemassasta tulee noin 28 lihapullaa. Paista lihapullat uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Perunakuidun voi korvata samalla määrällä gluteenittomia korppujauhoja.

Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto 
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden
Kokonaisrasva:  10,70 g
Rasvasta tyydyttynyttä:  3,58 g
Hiilihydraatit: 1,83 g
Suola: 0,77 g

 

Annoksen hinta

Noin 28 kappaleen hinta yhteensä on alle 6 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.