Gluteenittomat lohkoperunat

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
9 perunaa (yleisperuna, keltainen pussi)
3 rkl ruokaöljyä
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
⅓ tl mustapippurirouhetta
1 tl chilijauhetta

Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 225 asteeseen.

Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen pitkittäin kahtia ja puolikkaat vielä pitkittäin lohkoksi. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa perunalohkojen kanssa.

Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin keskiosassa 35–40 minuuttia.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

0,94 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,16 g

Hiilihydraatit:

12,30 g
Suola: 0,48 g


Annoksen hinta

4 annoksen hinta yhteensä on alle 1 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.