Gluteenittomat perunarieskat

Valmistusaineet

15 kappaletta

Määrä Ainesosa
Annosmäärä 15
500 g perunasosetta
½ dl vettä
⅔ tl suolaa
1 rkl siirappia
1 rkl ruokaöljyä
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)

Laita perunamuusi kulhoon. Lisää joukkoon vesi, siirappi, suola ja ruokaöljy. 

Lisää lopuksi gluteeniton kaurajauho ja vaalea jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi. 

Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 225 asteeseen.

Laita leivinpaperi matalalle uunipelille. Nosta taikinasta ruokalusikalla nokareita pellille. 

Taputtele jauhotetulla kädellä nokareet ohuiksi rieskoiksi. Laita rieskat paistumaan uunin keskiosaan 15–20 minuutiksi.

Vinkki: Perunarieskoja kannattaa valmistaa aina, jos perunamuusia on jäämässä jääkaappiin syömättä.

Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto 
Kuva: Heidi Hölsömäki, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

2 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,63 g

Hiilihydraatit:

 24,28 g

Kuitu:

1,55 g
Suola: 0,88 g


Annoksen hinta

15 kappaleen hinta yhteensä on alle 1,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.