Gluteenittomat tattarilesesämpylät

Valmistusaineet

14 kappaletta

Määrä Ainesosa
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 dl tattarileseitä
1 ½ dl gluteenitonta perunakuitua
2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka)
½ dl ruokaöljy

Mittaa reilusti kädenlämpöinen eli 42-asteinen vesi kulhoon. Lisää veteen psylliumkuorijauhe ja anna sen turvota muutama minuutti.
Sekoita 1 dl tummaa jauhoseosta ja kuivahiiva keskenään, ja lisää kulhoon.

Lisää joukkoon siirappi, suola, leseet ja perunakuitu. Lisää loput jauhot ja ruokaöljy. Nostele lusikalla taikinasta nokareita pellille ja muotoile sämpylät jauhotetulla kädellä kauniin muotoisiksi.

Kohota sämpylöitä 15–20 minuuttia vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä. Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 225 asteeseen. Laita kohonneet sämpylät uuniin ja paista 15–20 minuuttia.

Siirrä sämpylät paistamisen jälkeen jäähtymään uuniritilälle.

Vinkki: Gluteenittomat sämpylät kannattaa pakastaa tuoreina ja ottaa sulamaan tarpeen mukaan. Gluteeniton leipä kannattaa lämmittää leivänpaahtimessa ennen syömistä, jolloin leivästä tulee aina tuoreen makuista.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

 

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

1,89 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,31 g

Hiilihydraatit:

15,33 g

Kuitu:

5,19 g
Suola: 0,81 g


Annoksen hinta

14 kappaleen hinta yhteensä on alle 2 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.