Saaristolaisleipä

Valmistusaineet

1 vuokaleipä
6 dl
piimää
1 dl
siirappia
½ dl
öljyä
2 dl
gluteenittomia tattarihiutaleita
1 dl
pellavansiemenrouhetta
2 dl
tattarijauhoa
2 dl
riisijauhoa
2 tl
suolaa
2 tl
soodaa
Vuokaan:
pellavansiemenrouhetta

Sekoita piimä, siirappi ja öljy kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa leivän loput aineet keskenään ja sekoita seos piimä-siirappiseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele 1 ½ l leipävuoka ja vuoraa se pellavansiemenrouheella. Täytä vuoka taikinalla.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia.
Voit halutessasi voidella kypsän leivän siirappivedellä (1 rkl siirappia ja 2 rkl vettä).

Vinkki! Saaristolaisleipä sopii tarjottavaksi graavilohen, kylmäsavulohen, mädin sekä katkarapujen kanssa. 

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto