Gluteeniton saaristolaisleipä

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
1 vuokaleipä
6 dl piimää
1 dl siirappia
½ dl öljyä
2 dl gluteenittomia tattarihiutaleita
1 dl pellavansiemenrouhetta
2 dl tattarijauhoa
2 dl hienoa riisijauhoa
2 tl suolaa
2 tl soodaa
Vuokaan: pellavansiemenrouhetta

Sekoita piimä, siirappi ja öljy kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa leivän loput aineet keskenään ja sekoita seos piimä-siirappiseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele 1 ½ l leipävuoka ja vuoraa se pellavansiemenrouheella. Täytä vuoka taikinalla.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia.
Voit halutessasi voidella kypsän leivän siirappivedellä (1 rkl siirappia ja 2 rkl vettä).

Vinkki! Saaristolaisleipä sopii tarjottavaksi graavilohen, kylmäsavulohen, mädin sekä katkarapujen kanssa. 

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto 

 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.