-
Vuoden keliakiatutkija 2022: Keliakia molekyylitasolla, torstaina 9.2.2023 klo 18
Vuoden 2022 keliakiatutkija Keijo Viiri luennoi webinaarissa keliakian taudinkuvasta ja lääkehoidon molekyylibiologiasta kansantajuisesti. Mitä keliakiassa tapahtuu solu- ja molekyylitasolla? Viiri avaa myös, miten lääketutkimuksissa kehitteillä olevat uudet lääkkeet toimivat.
-
Tarkan talouden gluteeniton ruokavalio, tiistaina 28.2.2023 klo 18
Gluteeniton ruokavalio aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia noin 58 € kuussa verrattuna tavanomaiseen ruokavalioon. Ruoan hintojen noustessa monella on entistä vaikeampaa kattaa tätä ylimääräistä kuluerää. Tässä webinaarissa annetaan vinkkejä, miten ruokamenoissa voi säästää ja silti toteuttaa gluteenitonta ruokavaliota asianmukaisesti. Vinkeissä huomioidaan myös, miten tehdä terveyttä edistäviä valintoja edullisesti. Webinaarissa asiantuntijana toimii Gluteenitonta arkiruokaa –hankkeen projektityöntekijä Sirpa Gylling.
-
Kvinoa, amarantti, teff, durra - mitä nämä ovat ja miten niitä käytetään, tiistaina 14.3.2023 klo 18
Tartumme ruokailussa usein tuttuihin ja turvallisiin vaihtoehtoihin. Tässä webinaarissa esitellään kuitenkin vähän eksoottisempia korvaajia gluteenia sisältäville viljoille. Kvinoa, amarantti ja teff ovat ravintorikkaita viljan tapaan käytettäviä ainesosia, jotka monipuolistavat gluteenitonta ruokavaliota. Webinaari järjestetään yhteistyössä yritysten kanssa.
-
Keliaakikko ja ruoka-allerginen juhlavieraana, torstaina 20.4.2023 klo 18
Jouluwebinaari saa jatkoa mutta tällä kertaa tarjoiluja mietitään kesän juhliin. Juhlissa on usein gluteenitonta ruokavaliota noudattavien lisäksi myös muita erityisruokavaliota noudattavia kuten allergisia. Miten juhlatarjoiluista saadaan sellaiset, että ne sopivat mahdollisimman monelle, jolloin ne saadaan pienemmällä vaivalla? Tähän kysymykseen antaa vastauksia Keliakialiiton Eija Lindberg ja Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen Ilona Mähönen.
Uudet jäsenet saavat henkilökohtaisen kutsun osallistua uusien jäsenten iltaan. Iltoja järjestetään kolme kertaa vuoden 2022 aikana, tammi-, huhti- ja elokuussa. Seuraava ilta pidetään 15.3.2023. Illan aikana Keliakialiiton asiantuntijat kertovat järjestön palveluista jäsenille sekä keliakian ja gluteenittoman ruokavalion perusteista. Jos et saanut kutsua, kirjaudu sivuille jäsentunnuksilla ja ilmoittaudu mukaan seuraavan osion alapuolelta.