Gluteenittomat haamumarengit
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 | kananmunan valkuaista |
1 dl | sokeria |
Koristeluun: | |
gluteenitonta tummaa suklaata |
Pööö! Nyt juhlitaan Halloweenia. Pelästytä juhlijat söpön pelottavilla tai pelottavan söpöillä haamumarengeilla.
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
Pursota valkuaisvaahdosta pieniä marenkeja pellille leivinpaperin päälle pellille. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.
Sulata suklaa: paloittele suklaa pieneen, uudelleen suljettavaan muovipussiin. Laita pussi mukiin. Sulata suklaata pussissa mikrossa miedolla lämmöllä 10-15 sekuntia kerrallaan. Puristele suklaata pussissa 10-15 sekunnin välein. Suklaa on valmista, kun se näyttää juuri ja juuri sulaneen.
Piirrä marengeille silmät sulatetulla suklaalla cocktailtikun kärjellä.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton tomaattikastike
-
Arkiruokaa Uuniperunat ja suppistäyte
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasvislasagnette
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat kummituskeksit
-
Arkiruokaa Gluteenittomat falafelpyörykät