Uuniperunat ja suppistäyte

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
6 kpl isoja, jauhoisia perunoita, esimerkiksi Rosamunda
Suppistäyte:
300 g tuoreita suppilovahveroita
200 g tuorejuustoa
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
tuoretta tinjamia

Pese perunat huolella ja pistele jokainen haarukalla. Kääri yksitellen folioon.  
Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.  
Jos haluat perunoihin rapean kuoren niin paista perunat ilman foliota esimerkiksi vuoassa.  

Valmista täyte: hienonna suppilovahverot. Lisää kuumalle pannulle ja paista kunnes neste on haihtunut. Anna jäähtyä hetki. Notkista tuorejuusto kulhossa. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää tuorejuuston joukkoon hienonnetut sipulit, mausteet ja jäähtynyt sieniseos. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa.  

Vedä ristiviillot uuniperunoihin ja purista perunan sisusta esiin. Tarjoa täyte uuniperunoiden kanssa ja koristele halutessasi puolukoilla. 
 
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.