Gluteenittomat kummituskeksit
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
25 kpl | |
100 g | margariinia tai voita |
2 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
ripaus | suolaa |
Kuorrutus: | |
gluteenitonta valkosuklaata tai valmista sokerikuorrutetta |
Pööö! Kohta juhlitaan Halloweenia. Pelästytä juhlijat rapeilla kummituskekseillä.
Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri esimerkiksi lusikalla. Lisää kananmuna joukkoon sekoittaen. Yhdistä kaikki kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin 15 minuutiksi.
Nostele taikinasta teelusikoiden avulla taikinakekoja leivinpaperin päälle pellille. Tasoita keot lusikoiden avulla niin, että halkaisija on 4-5 cm ja paksuus 0,5 cm. Keksien ei tarvitse olla tasaisia reunoiltaan, sillä paistettaessa ne leviävät. Paista 200-asteisessa uunissa uunin keskitasoa ylempänä noin 8 minuuttia.
Anna jäähtyä. Koristele jäähtyneisiin kekseihin kummitukset sulatetulla suklaalla tai valmiilla sokerikuorrutteella.
Vinkki: Leivo helppotekoiset keksit yhdessä lasten kanssa.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton tomaattikastike
-
Arkiruokaa Uuniperunat ja suppistäyte
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasvislasagnette
-
Arkiruokaa Gluteenittomat haamumarengit
-
Arkiruokaa Gluteenittomat falafelpyörykät