Gluteeniton pääsiäisen sitruunakakku
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| 1 dl | mantelijauhetta |
| 3 dl | sokeria |
| 1 tl | vanilliinisokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | sulatettua margariinia |
| 2 dl | luonnonjogurttia |
| 2 | kananmunaa |
| ½ | sitruunan kuori raastettuna |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| Kuorrutus: | |
| 2 prk (400 g) | maustettua sitruunarahkaa |
| 1 dl | kuohukermaa |
| Pinnalle: | |
| ½ | sitruunan kuori raastettuna |
Leikkaa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperista pohjan muotoinen pala. Voitele vuoan reunat. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja sekoita. Levitä taikina vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 30−40 minuuttia. Nosta jäähtymään.
Valmista täyte vaahdottamalla rahka ja kerma yhdessä. Levitä tai pursota rahkakuorrutus jäähtyneen kakkupohjan pinnalle. Ripottele raastettua sitruunan kuorta kakun pinnalle.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton unelmatorttu
-
Kakut Gluteeniton mokkapalakääretorttu
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka
-
Muut leivät Gluteenittomat perunarieskat
-
Kakut Gluteeniton pappilan maustekakku