Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Gluteeniton Anna-Kaisan vuokaleipä

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
6 dl vettä
1 rkl psylliumkuorijauhetta
2 rkl pellavansiemeniä
3 rkl auringonkukansiemeniä
1,5 tl suolaa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
3 ½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta

Sekoita kädenlämpöiseen veteen psylliumkuorijauhe sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia.
Lisää suola ja kaurahiutaleet. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Täytä voideltu 1 ½ litran leipävuoka taikinalla. Kohota lämpimässä 20 minuuttia.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna leivän jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.

Kuva: Antti Hallakorpi
Hapanleivästä sacherkakkuun -keittokirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!

Löysitkö etsimäsi?