Gluteeniton Anna-Kaisan vuokaleipä
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 dl | vettä |
| 1 rkl | psylliumkuorijauhetta |
| 2 rkl | pellavansiemeniä |
| 3 rkl | auringonkukansiemeniä |
| 1,5 tl | suolaa |
| 2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 1 pss | kuivahiivaa |
| 3 ½ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| 3 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
Sekoita kädenlämpöiseen veteen psylliumkuorijauhe sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia.
Lisää suola ja kaurahiutaleet. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Täytä voideltu 1 ½ litran leipävuoka taikinalla. Kohota lämpimässä 20 minuuttia.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna leivän jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.
Kuva: Antti Hallakorpi
Hapanleivästä sacherkakkuun -keittokirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Leivät Gluteenittomat pupusämpylät
-
Muut leivät Gluteenittomat hapanjuurileipäset
-
Leivät Gluteeniton pataleipä
-
Kakut Gluteeniton, pähkinätön ja vegaaninen mango-passionraakakakku
-
Jälkiruoat Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)