Gluteeniton fudge

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
2 dl vispikermaa
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
50 g voita
200 g valkosuklaata
1 ½ dl pehmeitä karpaloita

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi.

Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä hiljalleen kuplien noin 20-25 minuuttia, kunnes se sakenee kinuskimaiseksi.

Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla pari pisaraa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista. Varo keittämästä seosta liian pitkään, jolloin rasva saattaa osittain erottua massasta.

Rouhi suklaa. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä ja sekoita suklaa vähitellen joukkoon.  Lisää lopuksi karpalot.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm).

Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.

Reseptistä tulee noin 36 palaa fudgea.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.