Gluteeniton mantelikala

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
400 g seitifileitä
½ tl suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 dl kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa
1 dl mantelilastuja
½ dl gluteenitonta korppujauhoa
2 rkl sitruunamehua
½ dl mantelilastuja

Sulata seitifileet yön yli jääkaapissa.

Lado fileet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele kalojen pinnalle suola ja pippuri.

Sekoita ruokakerman joukkoon mantelilastut, korppujauhot ja sitruunanmehu. Anna turvota 5 minuuttia. Levitä seos kalojen päälle.

Ripottele pinnalle mantelilastuja ja kypsennä tasalämmöllä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30–40 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.

Vinkki: Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin tai uunijuuresten kanssa.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

5,85 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

1,12 g

Hiilihydraatit:

0,92 g
Suola: 0,63 g


Annoksen hinta

4 annoksen hinta yhteensä on alle 6 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.