Gluteenittomat tortillat jauhelihatäytteellä

Valmistusaineet

8 annosta

Määrä Ainesosa
Täytteen valmistaminen
1 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
200 g naudanjauhelihaa, 10 % rasvaa
⅓ tl mustapippurirouhetta
ripaus chilijauhetta
1 valkosipulinkynsi
1 tl paprikajauhetta
⅓ tl suolaa
100 g kidneypapuja säilykkeenä
100 g säilyke- tai pakastemaissia
Tortillalettujen valmistaminen
2 dl vettä
1 tl psylliumkuorijauhetta
½ tl suolaa
2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka)
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
½ dl ruokaöljyä

Tortillatäytteen valmistaminen

Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.

Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää siihen ruokaöljy.

Lisää kuumalle paistinpannulle kuutioitu sipuli ja paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää mausteet, maissi ja pavut jauhelihan joukkoon.

Jatka paistamista vielä noin viisi minuuttia, jotta tortillatäyte on kokonaan lämmin. Tarjoile kauratortillaletun, tuoreiden kasvisten, salsan ja valkosipulikastikkeen kanssa.

Tortillalettujen valmistaminen

Ohjeesta tulee kaksi tortillaa yhtä henkilöä kohden.

Mittaa lämmin vesi kulhoon. Lisää veden joukkoon psylliuminkuorijauhe ja sekoita tasaiseksi. 
Anna turvota noin 10 minuuttia.
Lisää joukkoon jauhot ja ruokaöljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina kahdeksaan samankokoiseen osaan. Leikkaa leivinpaperista kaksi samankokoista noin 20 x 20 senttimetrin kokoista palaa.

Laita taikinapala toisen leivinpaperin päälle ja taputtele hieman litteämmäksi. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja kauli taikinalettu kaulimella ohueksi. Poista päällimmäisenä ollut leivinpaperi letun päältä varovasti.

Laita paistinpannu lämpenemään liedelle. Kuomoa tortillalettu kuumalle paistinpannulle leivinpaperin avulla ja paista noin kaksi minuuttia molemmin puolin niin, että tortillalettu saa kauniin ruskean värin. Poista päällimmäinen leivinpaperi, kun lettu on kokonaan kosketuksissa paistinpannuun.

Tortillaletut kannattaa säilyttää paistamisen jälkeen tuorekelmulla suojatulla lautasella, koska gluteeniton tortillalettu kuivuu helposti.
 

Vinkki: Tarvittaessa valkosipulin voi jättää pois täytteen mausteista. Voit korvata valkosipulin esimerkiksi lisäämällä chilin määrää, jos pidät mausteisemmasta ruuasta.
Jos lettuja tulee liikaa omaan tarpeeseen, kannattaa ne pakastaa toista kertaa varten. Letusta saa tehtyä esimerkiksi nopeita välipaloja valmistamalla niistä lämpimiä pikapizzoja tai quesadilloja

Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto 
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

3,93 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

1,05 g

Hiilihydraatit:

17,01 g
Suola: 1,09 g


Annoksen hinta

8 annoksen hinta yhteensä on alle 4,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.