Halloum-mansikkasalaattipiirakka

Valmistusaineet

1 piirakkavuoallinen
Pohja:
125 g
maitorahkaa
125 g
margariinia
2 ½ dl
gluteenitonta karkeaa tai tummaa jauhoseosta
1 tl
leivinjauhetta
Salaatti:
200 g
halloumia
jääsalaattia
50 g
pinaatinlehtiä
1 dl
mintunlehtiä
2 dl
mansikoita
pala
melonia
Päälle:
1 dl
cashewpähkinöitä
balsamicoa tai oliiviöljyä

Sekoita kulhossa maitorahka ja margariini. Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos maitorahka-rasvaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.

Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Paloittele halloum ja paista palat kuumalla pannulla. Huuhdo jääsalaatti, pinaatinlehdet ja mintunlehdet. Revi jääsalaatti. Paloittele mansikat. Leikkaa meloni pieniksi kuutioiksi. 
Lisää piirakkapohjan päälle kaikki salaatin ainekset. Ripottele cashewpähkinät päälle ja mausta halutessasi salaatti balsamicolla tai oliiviöljyllä.  

Vinkki! Tämä on nopea valmistaa mökillä valmiista taikinasta. Voit grillata halloumin ja mansikat grilliparilassa.  

Resepti Marjo Jokinen

Vuodenaikojen parhaat piirakat -keittokirja. Tilaa kirja tästä.