Joulutortut (perunataikina)

Valmistusaineet

1 1/2 dl
perunahiutaleita
1 1/2 dl
vettä
200 g
voita tai margariinia
5 dl
gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Täytteeksi:
luumusosetta
Voiteluun:
kananmunaa

Mittaa perunahiutaleet kulhoon. Lisää vesi ja sekoita nopeasti ainekset keskenään. Nypi voi joukkoon ja lopuksi jauhoseos. Laita taikina jääkaappiin 20 minuutiksi.

Kaulitse taikina kahdessa erässä hyvin jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla kakkuja ja laita täytettä kakkujen keskelle. Taita tortut kiinni puolikuun muotoon. Jos haluat tähden muotoisia torttuja, leikkaa taikinasta neliöitä, täytä ja taita tähden muotoon.
Voitele kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.