Letut ja pannukakku

  • gluteeniton lettutaikina
  • resepti
  • gluteeniton pannukakku

Valmistusaineet

2
munaa
½ l
maitoa
2–2½ dl
gluteenitonta hienoa jauhoseosta
½ tl
suolaa
½ dl
öljyä tai sulatettua margariinia

Letut

Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon muut ainekset. Annan taikinan seistä ½ tuntia.

Paista kuumalla ohukaispannulla ohuita lettuja muutama minuutti molemmilta puolilta.

Tarjoa hillon, jäätelön, kermavaahdon, marjojen tai hedelmien kanssa jälkiruoaksi.

Vinkki: Tarjoa letut suolaisella täytteellä niin saat ruokaisan alkuruoan, iltapalan tai vierastarjottavan.

Pannukakku

Pannukakku valmistetaan samasta taikinasta kuin letut. Perusohjeesta tulee yksi uunipannullinen; kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipannulle ja paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

 

Saat vaihtelua lettuihin ja pannukakkuun lisäämällä taikinaan esimerkiksi:

- 1 dl kookoshiutaleita

- 1 dl marjoja

- 1 dl porkkanaraastetta

- 1 tl kanelia, kardemummaa, vaniljasokeria tai fariinisokeria

tai korvaamalla osan hienosta jauhoseoksesta esimerkiksi

- karkealla gluteenittomalla jauhoseoksella

- maissi- tai riisijauholla

- gluteenittomilla kaura-, -tattari tai hirssihiutaleilla

- pellavansiemenillä tai -rouheella

- tai käyttämällä maidon sijaan esimerkiksi kivennäisvettä tai laimennettua mehua

- tai käyttämällä kananmunan sijaan maitojauhetta, rahkaa, banaania tai peruna- ja kasvissoseita

Reseptit: Marjo Jokinen

Kuva: Sami Helenius