Gluteeniton liha-makaronilaatikko

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
6 annosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
½–1 tl paprikajauhetta
1 tl pitsamaustetta
150–200 g maustettua tuorejuustoa (tarkista gluteenittomuus)
400 g gluteenittomia makaroneja
Munamaito:
2 kananmunaa
1 l maitoa
½ tl suolaa

Hienonna sipulit. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kasarissa. Lisää sipulit jauhelihan joukkoon. Mausta seos suolalla, mustapippurirouheella, paprikajauheella ja pizzamausteella. Paista seosta hetki. Sekoita joukkoon tuorejuusto.  

Lisää keittämättömät makaronit laakeaan voideltuun uunivuokaan. Lisää jauhelihaseos joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Valmista munamaito: riko kananmunat kulhoon, sekoita joukkoon maito ja suola. Kaada munamaito vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasolla 45–50 minuuttia.  
 
Vinkit!  

  • Voit käyttää laatikossa broilerin jauhelihaa tai vaihtoehtoisesti kasvisvaihtoehtona esimerkiksi paistettavaa härkäpapumurua, herneproteiinirouhetta tai soijarouhetta. Muista tarkistaa tuotteiden gluteenittomuus.
  • Voit halutessasi ripotella laatikon pinnalle juustoraastetta ennen kypsennystä.
  • Suosi kuitupitoisia makaroneja.
  • Muista tarkistaa tuorejuuston gluteenittomuus.

Ohje ja kuva Marjo Jokinen

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.